Солариумът е едно от чудесата на съвременната наука. Фитнес център „АТЛЕТИККО“ предлага на ваше разположение солариуми (хоризонтален и вертикален) на една от водещите фирми в бранша „Sportarredo“. Изберете модела, който най-много ви допада.

Един от най-успешните методи за превръщането на уморената и посивяла кожа в кадифено съвършенство е солариумът. Бронзовият тен, дори и придобит по изкуствен начин, има завиден ефект върху цялостната визия на всеки. Шоколадовата кожа изглежда по-стегната и здрава, като създава визуалното впечатление, че тялото да изглежда по-слабо. Естествено, солариумите имат и своите противници, поради неестественият произход и интензивността на лъчите, които излъчват.

Представяме Ви солариумите на Фитнес център „АТЛЕТИККО“.

Вертикален солариум Sportarredo „Ringo Green“

 

  • Честота – 50 Hz
  • Абсорбирана мощност – 16.5 KW
  • Калоричност – 14200 Kcal/h
  • Време за излагане – 9-12 мин.

Хоризонтален солариум Sportarredo „Holiday 50“

  • Честота – 50 Hz
  • Абсорбирана мощност – 5.3 KW
  • Калоричност – 4557 Kcal/h
  • Време за излагане – 15-20 мин.

Сертификат за качество на нашите солариуми

Ценоразпис

Солариум
Цена
Солариум
Цена

Често задавани въпроси за солариума


Какво всъщност е солариума?

Солариумът преди всичко е електромедицински уред за профилактика на редица заболявания. С редовни процедури можете да предотвратите появата на остеопороза, чрез производството на витамин D, който укрепва костната система; да водите профилактика срещу поява на камъни в бъбреците, да се предпазвате от кожни заболявания – херпес симплекс, херпес зостер; както и не на последно място – да преборите депресията и лошото настроение чрез производството на хормона на щастието. Някои специалисти препоръчват солариумите и като средство за преборване на алкохолизма. Недостатъците на съвременните модели солариуми са сведени до минимум и рискът от употребата им е нищожен. Въпреки това всеки човек е уникален и трябва да съобразява с особеностите на своята кожа и на организъм като цяло, когато реши да използва този уред посъветвайте се с нашите специалисти.

 


 

Вредни ли са лъчите, излъчвани от солариума?

Ултравиолетовата радиация се състои от невидими слънчеви лъчи. Трите вида ултравиолетова светлина са: UVA, UVB и UVC, като основните виновници за рака на кожата и други кожни заболявания са UVA лъчите. При солариумите този тип лъчение е обезвредено и до кожата достигат само отговорните за слънчевия тен UVB лъчи. При правилна дозировка, лъчите не навреждат на кожата, а дори са полезни. След посещенията на солариум могат да се получи дехидратация и опъване на кожата. Този неприятен ефект може да се предотврати и премахне с подходящат козметика.

 


 

Колко продължителни могат да са процедурите?

Когато стартирате посещенията на солариум, процедурите трябва да са с продължителност от 5 до 7 минути, съобразно с специфичните особености на вашата кожа. След това, постепенно, процедурите могат да стигнат до 15 минути, но не всяка кожа понася толкова продължително и концентрирано лъчение. Затова преди употреба, консултирайте се със нашите специалистите, които по всяко време са на ваше разположение.

 


 

Хоризонтален или вертикален солариум?

Всеки един от тях има предимства и недостатъци. Хоризонталния солариум е удобен за ползване, тялото е в легнало положение, отпуска се и релаксира по-добре. Негов недостатък е, че възможностите за движение са ограничени, което може да доведе до неравномерен тен при солариум от нисък клас. При вертикалните солариуми е избегнат прекият контакт на тялото с повърхността и не е необходимо постоянно почистване. Освен това имаме възможност и постоянно да се движим, което позволява постигането на равномерен загар. Недостатък при тях е, че тялото е изправено и релаксиращия ефект не е добър.

Каква козметика да използвате преди, по време и след процедурите?

Козметиката е неотлъчен спътник както на естествените слънчеви бани, така и на изкуствените. От това каква козметика използвате в голяма степен се определя и крайният резултат от соларните процедури. Във Фитнес център АТЛЕТИККО се предлага специализирана соларна козметика, която макар и скъпа е гаранция за комфорта и здравето на вашата кожа, както и не на последно място – за ефективността на процедурите. Стандартните плажни масла също са вариант, но те са предназначени главно за излагане на слънчеви лъчи, така че ефекта от тях няма да е оптимален. Преди да ни посетите, добре е да овлажнявате кожата си редовно, за да е здрава и жизнена, и да не се стресира от третирането с интензивно лъчение. Избягвайте по-агресивни третирания на кожата непосредствено преди солариум – кола маска, ексфолация и т.н. След процедурите също трябва да подхранвате и овлажнявате кожата си, използвайте богати кремове за тяло с успокояващ и силно хидратиращ ефект.